Gert-Jan dirigent

Ondanks het feit dat mijn cello mijn eerste grote liefde is, heeft het dirigeren toch altijd in mijn bloed gezeten. Zoals menig klein kind liep ik al dirigerend rond met muziek op de achtergrond, maar het was geen voorbijgaande bevlieging. Vanuit mijn activiteit als orkest- en koorlid bleef mijn verlangen naar de dirigeerstok bestaan. 

Tijdens mijn cellostudies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen startte ik met het vak koordirectie als keuzevak bij Geert Hendrix. Na deze studie was de vlam ondertussen zo aangewakkerd dat ik mij verder vervolmaakte in een masteropleiding directie bij Luc Anthonis, waarvoor ik in 2010 afstudeerde.
Op losse basis volgde ik daarnaast ook enkele lessen orkestdirectie bij Ivo Venkov.

Sinds 2007 ben ik als dirigent verbonden aan het strijkersensemble jongeren van de SAMWD te Lier, een ensemble waar ik mijn beide passies, dirigeren en jongeren vullen met liefde voor muziek kan combineren.
Een jaar later, in 2008, nam ik het Vocaal Ensemble Freya uit Ranst onder mijn hoede. Een koor wat ik nog steeds met veel plezier en passie dirigeer.
Daarnaast ben ik ook nog actief als freelancer. Zo was ik reeds repetitor bij de Koninklijke Chorale Cecilia (Antwerpen) en het kamerkoor Helicon (Lier). Daarnaast mocht ik reeds samenwerken met het koor Dennegalm (Keerbergen) en ben ik regelmatig te gast bij het zangkoor Akkoord (Vlezenbeek).