Gert-Jan zanger

Al tijdens mijn studies cello en directie ben ik mij vanuit mijn interesse voor de koorwereld meer gaan toeleggen op de ontwikkeling van mijn zangstem als tenor.

Na een opleiding zang aan de SAMWD Lier bij Jan Van Elsacker en Danny Van Hoof, en een kleine zijsprong aan het conservatorium van Antwerpen bij Anne Cambier (tijdens mijn opleiding koordirectie) startte ik in 2013 aan een bacheloropleiding klassieke solozang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. In deze opleiding krijg ik les van Xenia Meijer, Hanneke Kaasschieter en Sinan Vural.

Mijn eerste interesse gaat uit naar het zingen van oratoria, oude muziek en de romantische koormuziek in groot en klein ensembleverband. Met een grote voorliefde voor de Engelse koortraditie. Sinds mijn opleiding te Tilburg is er echter ook een passie ontloken voor het liedrepertoire. Een specialisatie waar ik mij zeker verder in wil verdiepen.

Om mijn opleiding te verdiepen volgde ik in 2010 een masterclass rond de muziek van Praetorius bij Dirk Snellings en Wim Becu. Tijdens de zomers van 2014 en 2015 nam ik deel aan aan de Early Music Summer School te Amsterdam.
In oktober 2016 werd ik laureaat van het Brabants Bach Vocalistenconcours.

Daarnaast blijf ik ook binnen het koorleven actief. Ik was tot 2012 voor verscheidene jaren lid van het kamerkoor Helicon. Sindsdien werk ik regelmatig samen met het Vocaal Ensemble Reflection en het kamerkoor Pantarhei. 
Van 2015 tot 2017 was ik lid van het Vocaal Ensemble Vocem Flentium.
Daarnaast ben ik ook steeds beschikbaar voor free-lance opdrachten.

Als solist mocht ik de voorbije jaren reeds enkele fijne producties voor mijn rekening nemen waaronder de Matthäuspassion (aria's), de Messiah, ...
Samen met mijn vrouw Enide Lebrocquy (sopraan) en Arne De Wit (gitaar) richtte ik in 2017 het ensemble TriDvaRas op.

Repertoirelijst